Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Još jedan uspješan Europski tjedan programiranja je iza nas

4. studenoga 2020.

Iza nas je još jedan Europski tjedan programiranja, koji smo ove godine proveli u potpunosti online, a sve zahvaljujući podršci TechSoup Croatia. Organizirali smo čak šest webinara koji su pokrili različite teme, a na njima smo okupili preko 60 polaznika.

Europski tjedan programiranja, inače se obilježava kako bi se omogućio pristup kodiranju i digitalnim vještinam što većem broju građana i građanki, a TechSoup posebno je orijentiran na mlade osobe. Zato smo u suradnji s njima organizirali čak šest webinara.

 

Naši polaznici i polaznice tako su imali priliku bolje se upoznati s HTML-om i CSS-om bez kojih nema ni internetskih stranica. Izrađivali smo i single page webove preko platforme WordPress. Osim toga, programirali smo s micro:bitom i Pythonom, izrađivali 3D modele i naučili koristiti Flutter, aplikaciju za izradu jednostavnih mobilnih aplikacija.

Za neke radionice polaznici su se sami pripremali pomoću tutoriala koje su za njih pripremili naši nastavnici, a na nekim radionicama zajednički smo prolazili kroz gradivo. Svi oni koji nam se nisu uspjeli pridružiti, a znanja koja su mogli dobiti na radionicama tijekom Europskog tjedna programiranja im zvuče zanimljivo, mogu probati ovladati Pythonom Flutterom jer tutoriali koje smo napravili i dalje su dostupni.

 

Sve u svemu, bio je ovo još jedan odličan Europski tjedan programiranja, ali veselimo se i idućem u kojem ćemo se družiti uživo 😉

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content