Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Europski tjedan robotike u Centru tehničke kulture Rijeka

8. studenoga 2023.

Centar tehničke kulture Rijeka i ove godine te poziva da kroz zanimljive radionice obilježiš Europski tjedan robotike! U srijedu, 22. i u četvrtak, 23. studenog dođi u Centar tehničke kulture Rijeka i zabavi se uz naše edukacijske robotiće. Na rasporedu imamo čak tri radionice za sve uzraste, stoga požuri s prijavom i postani dio robo-revolucije!

Na radionici Spike Essentials ćeš se igrati šarenim LEGO kockicama koje su praktične i lagane za korištenje. Uz kockice, na raspolaganju ćeš imati i motore, senzor boja, svjetlosnu matricu, te ostale komponente koje nude puno više zabave od običnih Lego kockica. Spajanjem kockica i odabranih komponenti, te uz malo kodiranja u interaktivnoj aplikaciji SPIKE ući ćeš u svijet programiranja i napraviti svoje prve jednostavne projekte, a pri tom se, naravno najviše igrati. Radionica će se održati u četvrtak 23. studenog 2023. od 17:30 do 19:00 sati, a namijenjena je djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Radionica Micro:Maqueen Mechanic namijenjena je djeci od 5. do 8. razreda, a na njoj ćeš, uz našeg poznatog robotića micro:Maqueen Plus, imati na raspolaganju set dodataka koji nude nove funkcionalnosti i više zabave. Uz malo jednostavne instalacije i programiranja napravit ćeš svoje mini projekte i pretvoriti svojeg Maqueen Plus robotića u  kukca, vozilo za utovar tereta, viličara,  buldožer. Na praktičan način, a najviše kroz igru, obogatit ćeš svoje mehaničko znanje, ali i naučiti osnove programiranja. Radionica će se održati u srijedu 22. studenog 2023. od 18:15 do 19:45 sati.   

Na radionici Maqueen plus ćemo ti predstaviti našeg edukacijskog robota MaqueenPlus sa pripadajućom HuskyLens AI kamerom i sve njegove mogućnosti. Isto tako, upoznat ćemo te i s Micro:bitom i naučiti te kako napisati program praćenja linije za robota. Učit ćemo i o funkcionalnostima HuskyLens AI kamere te ćemo isprobati kako ju koristiti s edukacijskim robotom. Radionica će se održati u srijedu 22. studenog 2023. od 14:00 do 16:00 sati, a namijenjena je mladima od 15 do 30 godina.

 

 

Radionice robotike financijski podupiru Središnji državni ured za demografiju i mlade, Hrvatski robotički savez, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content