Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Dvije radionice u Europskom tjednu robotike: Kraljica utrke i Semafor

17. studenoga 2020.

U Europskom tjednu robotike, koji počinje 19. a traje do 29. studenog, organiziramo dvije robotičke radionice za osnovnoškolce – Kraljica utrke i Semafor. Na radionicama ćemo koristiti micro:maqueen i micro:bit setove koji su tu da nam pomognu da “pametnim” učinimo gotovo sve što zamislimo.

Svuda su oko nas, upravljaju prometom i omogućavaju nam da sigurno sudjelujemo u prometu – oni su semafori. Možda si ih dosad olako shvaćao ili samo prolazio pored njih, no nakon radionice Semafor, malo ćeš drugačije prolaziti pored ovih uređaja za signalizaciju dok budeš prolazio kroz grad. Na radionici što će se održati u srijedu, 25. studenog, od  18:10 do 19:40 u Laboratoriju znanja (CTK Rijeka, Školjić 6, prizemlje), uz pomoć micro:bit-a i ledica izradit ćemo semafore. Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole.

Na radionici Kraljica utrke, namijenjenoj učenicima viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda), kombinirat ćemo edukacijske setove micro:maqueen i micro:bit, a cilj će nam biti osposobiti robota za trku po stazi. Radionica Kraljica utrke će se održati  u ponedjeljak, 30. studenog, od 18:10 do 19:40 u Laboratoriju znanja (CTK Rijeka, Školjić 6, prizemlje).

Prijave na radionicu su obavezne putem prijavnice. Polaznici će dobiti obavijest o tome da su primljeni na radionicu dan prije održavanja same radionice.

 

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

 

Radionica se održava uz financijsku podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content