Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Cubetto stiže u CTK Rijeka!

9. rujna 2021.

U subotu, 18. rujna 2021. u našim će se prostorima održati radionica Cubetto – radionica robotike i programiranja bez ekrana koja je namijenjena djeci i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Na radionici polaznici rade s Cubetto setovima koji se sastoje od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi pomoću pločica koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču i time pokreću robota.

Radionica će se održati u subotu, 18. rujna, u dva termina. Od 09:30 do 10:30 za djecu od 5 do 7 godina, te od 11:00 do 12:00 za djecu od 7 do 10 godina. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a potrebno je prijaviti se putem prijavnice u nastavku do petka, 17. rujna, u 12 sati. Broj mjesta na radionici je ograničen, stoga požurite s prijavama!

Na radionici robotike i programiranja bez ekrana polaznici će naučiti programirati Cubetto robote koji su vrlo jednostavni za upotrebu – učitavanjem blokova za kodiranje na ploču i  pritiskom na gumb na njoj, robot slijedi naredbu označenu blokom, a slažući ih jednu za drugom robot može izvršiti i nekoliko uputa. Kroz primjere i zadatke polaznici će na radionici razvijati računalno razmišljanje bez korištenja ekrana.

Radionicu će voditi Tomo Sjekavica, tajnik Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, stručni suradnik na Sveučilištu u Dubrovniku, jedan od osnivača Informatičkog kluba Futura i Nacionalni koordinator Europskog tjedna robotike za Hrvatsku.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content