Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Budi++

Budi++

O projektu

Projekt Budi++ razvijen je s ciljem da omogući djeci i mladima s područja Primorsko-goranske županije da se kroz aktivnosti neformalnog obrazovanja upoznaju s područjima informacijsko-komunikacijskih znanosti i STEM-a te da razvijaju i unaprjeđuju svoja znanja i vještine u navedenim područjima, u skladu sa svojim interesima i sposobnostima.

Polaznici projekta Budi++ se na godišnjoj razini pripremaju za školska, županijska i državna natjecanja iz matematike i informatike, kao i za razna natjecanja iz programiranja na kojima redovito ostvaruju odlične rezultate i osvajaju brojna odličja.

U sklopu projekta provode se i aktivnosti koje uključuju redovne i pokazne radionice programiranja, robotike, 3D modeliranja, napredne matematike, STE(A)M radionice za najmlađe, višednevne kampove, aktivnosti obilježavanja međunarodnih dana/tjedana i kampanja koji promiču bavljenje informatikom, tehničkim i STEM predmetima te popularizacijske aktivnosti poput STEM piknika namijenjene jačanju interesa građana za STEM područje.

U provedbu Budi++ projekta uključeni su brojni volonteri, vanjski suradnici i partneri – Grad Rijeka, Fakultet za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Dječji vrtić Sušak te osnovne škole Fran Franković (Rijeka), Nikola Tesla (Rijeka), Sveti Matej (Viškovo), Dr. Andrija Mohorovičić (Matulji), Rikard Katalinić Jeretov (Opatija), Fran Petrić (Cres), Malinska – Dubašnica i Petar Zrinski (Čabar).

Budi++ su do sada financijski podržali: Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Hrvatska za djecu,  ACI – Adriatic Croatia Internation Club, HBOR i INA.

Donatori

VIJESTI

IMG-885ea5448d90d312f99d13731eca2594-V
pregrada_vodoravna_podnaslov2

Ove je subote naša Budi++ ekipa sudjelovala na FIRST® LEGO® League natjecanju u Zagrebu! Fakultet elektrotehnike i računarstva ugostio je međunarodni, multidisciplinarni turnir koji promiče znatiželju, kreativnost, zajedničko učenje i timski rad. Na turniru su natjecatelji razvijali tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koristili u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje su osmislili […]

_MG_5353
pregrada_vodoravna_podnaslov2

Jučer je u Centru tehničke kulture Rijeka održano 1. fizičko kolo Croatian makers lige za regiju Rijeka 1!   Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), a njen cilj je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. […]

Budi++ ekipa (1)
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Nakon objavljenih poziva za Županijsko natjecanje iz informatike koje će se održati 1. ožujka 2024. godine s ponosom možemo reći da je naša Budi++ ekipa i ove godine među najboljima! Nakon školskog natjecanja održanog 19. siječnja 2024. koje su naši polaznici maestralno odradili, na našu adresu je stiglo čak 42 poziva za Županijsko natjecanje iz informatike!

Sve vijesti iz projekta

Skip to content