Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Budi++

Budi++

O projektu

Projekt Budi++ razvijen je s ciljem da omogući djeci i mladima s područja Primorsko-goranske županije da se kroz aktivnosti neformalnog obrazovanja upoznaju s područjima informacijsko-komunikacijskih znanosti i STEM-a te da razvijaju i unaprjeđuju svoja znanja i vještine u navedenim područjima, u skladu sa svojim interesima i sposobnostima.

Polaznici projekta Budi++ se na godišnjoj razini pripremaju za školska, županijska i državna natjecanja iz matematike i informatike, kao i za razna natjecanja iz programiranja na kojima redovito ostvaruju odlične rezultate i osvajaju brojna odličja.

U sklopu projekta provode se i aktivnosti koje uključuju redovne i pokazne radionice programiranja, robotike, 3D modeliranja, napredne matematike, STE(A)M radionice za najmlađe, višednevne kampove, aktivnosti obilježavanja međunarodnih dana/tjedana i kampanja koji promiču bavljenje informatikom, tehničkim i STEM predmetima te popularizacijske aktivnosti poput STEM piknika namijenjene jačanju interesa građana za STEM područje.

U provedbu Budi++ projekta uključeni su brojni volonteri, vanjski suradnici i partneri – Grad Rijeka, Fakultet za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Dječji vrtić Sušak te osnovne škole Fran Franković (Rijeka), Nikola Tesla (Rijeka), Sveti Matej (Viškovo), Dr. Andrija Mohorovičić (Matulji), Rikard Katalinić Jeretov (Opatija), Fran Petrić (Cres), Malinska – Dubašnica i Petar Zrinski (Čabar).

Budi++ su do sada financijski podržali: Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Hrvatska za djecu,  ACI – Adriatic Croatia Internation Club, HBOR i INA.

Donatori

VIJESTI

pregrada_vodoravna_podnaslov2

Primorsko-goranska županija i ove je godine nastavila tradiciju nagrađivanja izvrsnosti u obrazovanju. Za postignute uspjehe u školskoj 2023./2024. godini, župan Zlatko Komadina na svečanom prijemu nagradio je 37 učenika osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, kao i 29 mentora koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima. Među nagrađenim učenicima ističu se i naši […]

pregrada_vodoravna_podnaslov2

Nakon izvrsnih rezultata postignutih na državnom natjecanju iz informatike i Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (JHIO), Borna Gudac i Nikola Vlašić ostvarili su pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama za izbor hrvatske juniorske informatičke reprezentacije učenika osnovnih škola. Borna i Nikola su ostvarili fenomenalne rezultate i osigurali svoja mjesta u informatičkoj reprezentaciji učenika osnovnih škola Republike […]

pregrada_vodoravna_podnaslov2

Nakon sjajnih rezultata na državnom natjecanju iz informatike, odakle su se vratili s prvakom (Borna Gudac) i prvakinjom (Gaia Klovar Lukarić), Budi++ ekipa iz Centra tehničke kulture Rijeka pokazala je najbolje što zna na Danima mladih informatičara Hrvatske, održanim od 25. do 28. travnja na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu. Borna Gudac, učenik sedmog razreda […]

Sve vijesti iz projekta

Skip to content