Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Budi ful plus plus – upisi u cjelogodišnje radionice

1. rujna 2023.

Pred nama je nova školska godina, nova odluke i ambicije. I svašta će se u njoj i dogoditi – i ono što je u planu i ono što nije. Ali nema veze, baš tako treba biti! Možda je baš ova godina godina u kojoj ćeš naučiti upravljati robotima, isprogramirati svoju prvu računalnu igru, izraditi svoj prvi film ili postati matematički genije, a možda se odvažiš i na odmjeravanje znanja i vještina s drugim učenicima i učenicama iz Hrvatske. Sve to možeš ukoliko se odlučiš odvojiti 90 minuta tjedno na neku od besplatnih radionica koje će se održavati u CTK Rijeka tijekom cijele školske godine.

Pripremili smo osam radionica za djecu i mlade, a na tebi je da odabereš onu pravu i postaneš dio naše Budi++ ekipe.

 

Upisi u radionice otvoreni su do petka, 15. rujna ili do popunjenja grupa, a s radionicama krećemo u ponedjeljak, 18. rujna.

 

ROBO ++

Ova radionica za osnovnoškolce omogućit će ti da naučiš sve tajne robotike kroz korištenje zanimljivih programa i edukacijskih robota poput Scratch-a, Micro:bit-a, ZIP Hallo-a, GameZIP-a, Boson Kit-a, Maqueen-a, HuskyLens-a i Dasduino-a. Osim svih mogućnosti koje ti robotika pruža, otkrit ćeš i ostale kutke STEM svemira s obzirom da se robotika jako rado druži i s ostalim granama STEM-a. Prijavi se na ROBO++ radionicu i kreni istraživati svijet robotike!

Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 5. razreda osnovne škole, a održavat će se u dvije grupe. Termin održavanja za prvu grupu je utorak od 16:30 do 18:00 sati, a termin održavanja za drugu grupu je srijeda od 16:30 do 18:00.

 

ROBO #

Ova radionica omogućit će ti da postaneš pravi majstor robotike! Upravljajući edukacijskim robotima i korištenjem raznih programa steći ćeš znanja o tome kako se programira, radi s elektronikom te od kojih se sve komponenti sastoji robot i čemu one služe. Naravno, sve to ćeš naučiti kroz igru i zanimljive uratke. Ne čekaj nego nam se pridruži u otkrivanju svih mogućnosti koje ti robotika nudi!

Radionica je namijenjena učenicima od 6. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se u dvije grupe. Termin održavanja za prvu grupu je utorak od 18:15 do 19:45 sati, a termin održavanja za drugu grupu je srijeda od 18:15 do 19:45.

 

KREATOR Junior

Na ovoj radionici naučit ćeš brdo fora stvari, kao na primjer – kako koristiti kameru i snimati super videozapise, kako izraditi svoj vlastiti strip u kojem baš ti možeš biti glavni junak, kako napraviti kalendar ili kako izraditi glazbeni crtež. Koristit ćeš se GoPro kamerom i snimati stop-motion animacije, ali i crtati, rezati, bojati i lijepiti – ukratko, sve što jedna kreativna duša može poželjeti!

Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 5. razreda osnovne škole, a održavat će se svakog četvrtka od 16:30 do 18:00 sati.

 

KREATOR

Napokon radionica za kreativno-digitalne duše! Prijavi se na radionicu „Kreator“ i saznaj sve tajne digitalnih medija. Od animacije na iPadu, video radionice, izrade jednostavnih igara, do digitalne ilustracije u programu Procreate i fotomanupulacije. Dođi u CTK Rijeka i ostvari puni potencijal svoje kreativnosti!

Radionica je namijenjena učenicima od 6. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se svakog četvrtka od 18:15 do 19:45 sati.

 

KREATOR++

Ova radionica pruža ti priliku da na jednostavan i zabavan način stekneš digitalna znanja i vještine koje su, u današnje vrijeme, tražene u gotovo svim poslovima. Na radionici ćeš učiti o osnovama fotografije i fotomontaže koristeći fotoaparate, mobitele, Adobe Photoshop i program PhotoPea). Osim toga, izrađivat ćeš stripove i slikovnice na iPadu u programu Procreate, te učiti kako snimiti najbolji kadar i uređivati svoje videe u programu DaVinci. To naravno nije sve, bavit ćeš se i animacijom i stop-motion animacijom te otkrivati sve tajne grafičkog dizajna koristeći Canvu, Adobe Illustrator i Adobe Photoshop.

Radionica je namijenjena učenicima srednje škole, a odvijat će se u dva termina (zbog dvosmjenskog rada škola) kako bi je polaznici lakše uklopili u svoje rasporede. Prvi termin je srijedom, od 12:00 do 13:30 sati, a drugi termin je srijedom od 14:30 do 16:00. Polaznici ovisno o tome kada su u školi biraju termin u kojem dolaze.

 

Robotika

 

Ninja LOGO turtles

Zamisli da možeš mislima upravljati nekom životinjom? Npr. kornjačom? Dobro, možda ne baš mislima, ali zasigurno možeš programskim kodom. Naša LOGO kornjača stvara crteže gdje god ju ti usmjeriš! Uz sve to postoji i šansa da, ako se potrudiš, odeš i na natjecanje i budeš nova LOGO faca.

Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole, a održavat će se svakoga četvrtka od 16:30 do 18:00 sati.

 

3D modeliranje

 

Super PYTHON

Postoje razne opake zmije na svijetu, ali ovaj naš piton, točnije Super Python je zasigurno najmoćniji. On stvara programe od kojih „boli glava“, a koji ti mogu koristiti u svakodnevnom životu. Ne moramo ni naglašavati da ćeš u školi, a i izvan nje, zbog toga zasigurno biti prava faca. U CTK Rijeka programiranje je zabava, a mi tražimo genijalce koji se znaju zabavljati – stoga ne čekaj nego se upiši!

Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se svakoga četvrtka od 18:15 do 19:45 sati.

 

Matematika

Najbolji/a si matematičar/ka u razredu i čini ti se da možeš puno više od onoga što ti školski sustav nudi? Sjajno! Dođi u Centar tehničke kulture Rijeka i ubaci se u naše redovne radionice matematike za napredne učenike/ce! Na radionici ćeš rješavati izazovnije zadatke nego u školi i na taj način se pripremati za školska, županijska i državna natjecanja iz matematike. Naravno, stručni mentori otkrit će ti i pokoji matematički trik, a bit će vremena i za matematičke zagonetke i naravno, dobru zabavu. Prijavi se na radionicu i postani novo matematičko lice u gradu!

Radionica je namijenjena starijim razredima osnovne škole, a održavat će se u dva termina. Prvi termin namijenjen je učenicima 5. i 6. razreda, a održava se utorkom od 16:30 do 18:00Drugi termin namijenjen je učenicima 7. i 8. razreda, a održava se utorkom od 18:15 do 19:45

Sudjelovanje u svim radionicama je besplatno tijekom cijele školske godine zahvaljujući financijskoj podršci Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

PRIJAVNICA

 

 

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content