Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Budi++ ekipi dodijeljene županijske nagrade za izvrsnost u obrazovanju

21. lipnja 2024.

Primorsko-goranska županija i ove je godine nastavila tradiciju nagrađivanja izvrsnosti u obrazovanju. Za postignute uspjehe u školskoj 2023./2024. godini, župan Zlatko Komadina na svečanom prijemu nagradio je 37 učenika osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, kao i 29 mentora koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima.

Među nagrađenim učenicima ističu se i naši Budi++ovci Borna Gudac i Gaia Klovar Lukarić, kao i mentor Loris Rašpolić koji kroz cijelu školsku godinu radi s nadarenim učenicima koji su dio Budi++ programa.

Borna Gudac sudjelovao je na državnom natjecanju iz informatike gdje je u kategoriji Algoritmi za osnovne škole osvojio prvo mjesto, a još je jednom prvo mjesto zauzeo na Hrvatskoj Logo olimpijadi. Gaia se na državnom natjecanju iz informatike u kategoriji Logo plasirala na prvo mjesto.

Loris Rašpolić, Gaia Klovar Lukarić

Učenicima i mentorima uručeni su novčani poklon bonovi, a svečanost se održala u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Čestitke su im uputile i zamjenica župana Marina Medarić te pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Ovim putem čestitamo svim dobitnicima nagrada, a posebice Borni, Gaii i Lorisu na koje smo izuzetno ponosni i čiji nas odlični rezultati uvijek vesele!

Aktivnosti koje provodimo s darovitim učenicima financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content