Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Odlične vijesti s državnog natjecanja iz informatike!

7. listopada 2020.

Jakov Tomasić osvojio je prvo mjesto u kategoriji Osnove informatike za srednje strukovne škole, a Simeon Stefanović treće. Marin Kupanovac osvojio je drugo mjesto u kategoriji Logo za sedme razrede.

Sedam polaznika Budi++ radionica pozvano je na Državno natjecanje iz informatike za školsku godinu 2019/2020, koje je zbog korona-krize organizirano u nešto izmijenjenim uvjetima nego inače. Natjecatelji nisu okupljeni na jednom mjestu, kako je to bio običaj svake godine, već su rješavali zadatke u svojim školama. Naši polaznici, koji se za natjecanja zajednički pripremaju tijekom cijele školske godine i ovaj put su ostvarili odlične rezultate zahvaljujući redovitom radu s mentorima iz Centra tehničke kulture Rijeka, Ivanom Žužić i Lorisom Rašpolićem, te njihovim školskih profesorima iz informatike.

Budi++ ekipa imala je svoje predstavnike u gotovo svim natjecateljskim kategorijama. U kategoriji Logo za pete razrede natjecali su se Marta Ljubić (osvojila je 4. mjesto), Patrik Klovar Lukarić (osvojio je 7. mjesto) te Mak Šolaja (osvojio je 8. mjesto). Svebor Stublija osvojio je 5. mjesto u kategoriji Logo za šeste razrede, a Marin Kupanovac drugo mjesto u kategoriji Logo za 7. razrede.

Osim u kategoriji Osnove informatike za srednje strukovne škole u kojima su osvojili prvo i treće mjesto,  Jakov Tomasić i Simeon Stefanović natjecali su se još u kategoriji Algoritmi. Simeon je osvojio 5. mjesto u kategoriji prvih razreda srednje škole, a Jakov 4. mjesto u kategoriji četvrtih razreda srednjih škola.

Čestitamo svima! Jako smo ponosni na njihove rezultate i veselimo se novim natjecanjima u školskoj godini 2020/2021!

 

CTK Rijeka više od 15 godina omogućuje darovitim učenicima da razvijaju svoje interese i potencijale iz područja informatike. Tijekom školske godine oni se kroz Budi++ radionice okupljaju te proučavaju različite programske jezike, pripremaju za natjecanja, organiziraju vlastita natjecanja, obilježavaju međunarodne dane kako bi osvijestili važnost digitalnih znanja kod svojih vršnjaka te svojim znanjima realiziraju brojne projekte. Projekt Budi++ financijski podupiru: Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i INA.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content