Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Budi++ ekipa na olimpijadama znanja

22. svibnja 2023.

Prošloga tjedna u Zagrebu je održana Hrvatska Logo olimpijada na kojoj je sudjelovalo četvero Budi++ predstavnika – Josip Šebelja, Patrik Klovar Lukarić, Iva Laštro i Marta Ljubić.

 

Hrvatska Logo olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, godišnje je informatičko natjecanje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske u kojem sudjeluju učenici koji su tijekom školske godine postigli najbolji uspjeh na natjecanjima u programskom jeziku Logo.

Na ovogodišnjoj Hrvatskoj Logo olimpijadi sudjelovalo je 22 najuspješnijih učenica i učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2022./2023. (Hrvatska Logo Liga i Državno natjecanje iz informatike), a naši predstavnici ostvarili su sjajne rezultate – Iva Laštro zauzela je 2. mjesto, Josip Šebelja 4. mjesto, Marta Ljubić 5. mjesto i Patrik Klovar Lukarić 7. mjesto. Našu ekipu na natjecanju je pratio i njihov mentor, Simeon Stefanović koji je ove godine na Hrvatsku Logo olimpijadu stigao u ulozi mentora i člana znanstvenog povjerenstva.

Osim Hrvatske Logo olimpijade, Centar tehničke kulture Rijeka svoje je predstavnike imao i na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi.

Hrvatska informatička olimpijada je najprestižnije i najznačajnije godišnje informatičko natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske. Na ovom natjecanju sudjelovalo je 25 najuspješnijih učenica i učenika srednjih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2022./2023. (Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici i Državno natjecanje iz informatike), a naš predstavnik Simeon Stefanović zauzeo je odlično 12. mjesto.

Na kraju želimo istaknuti i naše predstavnike na Juniorskoj Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi – Bornu Gudca i Josipa Šebelju koji su na najprestižnijem i najznačajnijem godišnjem informatičkom natjecanju učenika osnovnih škola Republike Hrvatske osvojili 9. (Borna Gudac) i 18. (Josip šebelja) mjesto u konkurenciji od 23 učenika.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content