Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Brights

O projektu

Rastuće nejednakosti i netrpeljivosti u svijetu zahtijevaju odgovore kroz edukaciju i osnaživanje pojedinaca za postajanje aktivnim građanima. Globalno građanstvo aktivno utječe na sprječavanje nasilne radikalizacije te promiče demokratske vrijednosti, temeljna prava, interkulturalno razumijevanje te aktivno građanstvo pri čemu se unapređuju i povećavaju društvene i građanske vještine, potiče se znanje i učenje kao i shvaćanje te, posljedično, suvereno vladanje demokratskim vrijednostima i osnovnim građanskim pravima.

S druge strane, digitalno pripovijedanje (digital storytelling) kao kratka forma digitalne komunikacije omogućuje ne samo razmjenu svakodnevnice pojedinaca već i potiče razumijevanje među ljudima različitih etničkih ili vjerskih pozadina, vjerovanja ili uvjerenja, ukazuje na stereotipe i promiče interkulturalni dijalog te osnažuje kritičko mišljenje, kao i računalnu i medijsku pismenost među djecom, mladima, youth workerima i djelatnicima u edukaciji. Pa zašto onda globalno građanstvo predstaviti kroz digitalno pripovijedanje?!

To je ono što je palo na pamet partnerskom konzorciju projekta BRIGHTS, financiranog sredstvima Europske komisije kroz program Erasmus+. Dvogodišnjim projektom, partneri će osnažiti osobe koje rade s mladima (tzv. youth workere) za provedbu edukacija o globalnom građanstvu kroz metodologiju digitalnog pripovijedanja, izradit će online platformu za povezivanje i kombinirani tečaj (tzv. Blended course koji povezuje online i offline učenje).

Donatori

Partneri

VIJESTI

Development Lab
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Kroz projekt pomažemo nastavnicima steći potrebno znanje i iskustvo vođenja STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije kako bi mogli svojim učenicima na inovativan način približiti STEM i zainteresirati ih za razvoj STEM karijera.
DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Radimo na podizanju svijesti mladih djevojaka o rodnim predrasudama i stereotipima, razvijamo znanje o rodnoj ravnopravnosti i njenoj važnosti te pružamo pozitivne primjere i praktična iskustva iz STEM područja.
SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
U sklopu projekta osmišljavamo i razvijamo aktivnosti koje se bave temama iz prirodnih predmeta, matematike i računarstva temeljene na učenju kroz igru za učenike na svim razinama obrazovanja.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content