Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Brights

O projektu

Rastuće nejednakosti i netrpeljivosti u svijetu zahtijevaju odgovore kroz edukaciju i osnaživanje pojedinaca za postajanje aktivnim građanima. Globalno građanstvo aktivno utječe na sprječavanje nasilne radikalizacije te promiče demokratske vrijednosti, temeljna prava, interkulturalno razumijevanje te aktivno građanstvo pri čemu se unapređuju i povećavaju društvene i građanske vještine, potiče se znanje i učenje kao i shvaćanje te, posljedično, suvereno vladanje demokratskim vrijednostima i osnovnim građanskim pravima.

S druge strane, digitalno pripovijedanje (digital storytelling) kao kratka forma digitalne komunikacije omogućuje ne samo razmjenu svakodnevnice pojedinaca već i potiče razumijevanje među ljudima različitih etničkih ili vjerskih pozadina, vjerovanja ili uvjerenja, ukazuje na stereotipe i promiče interkulturalni dijalog te osnažuje kritičko mišljenje, kao i računalnu i medijsku pismenost među djecom, mladima, youth workerima i djelatnicima u edukaciji. Pa zašto onda globalno građanstvo predstaviti kroz digitalno pripovijedanje?!

To je ono što je palo na pamet partnerskom konzorciju projekta BRIGHTS, financiranog sredstvima Europske komisije kroz program Erasmus+. Dvogodišnjim projektom, partneri će osnažiti osobe koje rade s mladima (tzv. youth workere) za provedbu edukacija o globalnom građanstvu kroz metodologiju digitalnog pripovijedanja, izradit će online platformu za povezivanje i kombinirani tečaj (tzv. Blended course koji povezuje online i offline učenje).

Donatori

Partneri

VIJESTI

DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2

O projektu Agenda 2030 Ujedinjenih naroda navodi rodnu ravnopravnost kao jedan od svojih ciljeva, ali rodne razlike i dalje postoje u svakoj zemlji. Unatoč napretku u nekim područjima, niti jedna zemlja nije postigla istinsku rodnu ravnopravnost – dok žene u svijetu stječu 53% STEM sveučilišnih diploma, one čine samo 29% STEM radne snage, a samo […]

SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2

O projektu Nakon završetka školovanja učenici često nemaju dostatnu razinu matematičke, prirodoznanstvene i digitalne pismenosti, a sve ove željene vještine i kompetencije razvijaju se aktivnostima koje zahtijevaju računalno razmišljanje učenika. Računalno razmišljanje je složeni proces koji se uči, stoga je poželjno djecu uključivati u aktivnosti koje potiču računalno razmišljanje već u predškolskom uzrastu te postepeno […]

po-RI-look-digital edition_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Drugo izdanje naše inicijative mladih Po-RI-look u kojoj smo zajedno s mladima stvarali mobilnu aplikaciju – višejezični vodič po gradu Rijeci.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content