Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Završno predstavljanje projekta BeWEEN – Be well and green when digital

23. listopada 2023.

U petak, 27. listopada 2023. u 14:00 sati održat će se online završno događanje ERASMUS+ projekta BeWEEN – Be well and green when digital.  

 

Cilj projekta Between je izgradnja kapaciteta za zdravije i odgovornije korištenje digitalnih tehnologija kroz razvoj stručnih kompetencija te promoviranje pametnih navika kod učitelja i učenika. BeWEEN potiče digitalnu transformaciju kroz razvoj digitalne spremnosti, otpornosti i kapaciteta kako bi kod svojih korisnika potaknuo brigu o zdravlju i okolišu. Razvojem sadržaja trening materijala za učitelje i edukativne mobilne igre postupno gradimo svijest u školama o spomenutim rizicima omogućujući učiteljima i učenicima da zaštite sebe i okoliš od brojnih rizika pri korištenju internetskih alata i tehnoloških uređaja.

 

Na događanju ćemo predstaviti nastavne materijale razvijene u suradnji s profesoricama i profesorima uključenima u projekt pomoću kojih učenici uče o na odgovornijem ponašanju u digitalnom okruženju prema sebi ali i okolišu. Osim toga, predstavit ćemo i edukativnu mobilnu igru koja je osmišljena kao kviz znanja i dnevnik online aktivnosti koji korisnicima pomaže da budu digitalno pametniji i zreliji te da osvijeste svoje online ponašanje. Edukativnu mobilnu igru možete preuzeti u Google play trgovini. Trajanje online programa je od 14:00 do 16:00 sati, a prijaviti se možete putem prijavnog obrasca (https://forms.gle/2yjJ9EQvCuRfeFze9).

  

Agenda 

 

14:00 – 14:10 Pozdravni govor – Natalija Havelka (Centar za mir)

14:10 – 14:40 Pregled BeWEEN projekta – od ideje do realizacije – Željka Geto (Centar za mir)

14:40 – 15:10 BeWEEN trening za učitelje – Hana Galogaža Lanča (Centar tehničke kulture Rijeka)

15:10 – 15:30 Iskustvo polaznika BeWEEN treninga i kokreatora nastavnih materijala  

15:30 – 15:45 BeWEEN edukativna mobilna igra – Željka Geto (Centar za mir) i Hana Galogaža Lanča (Centar tehničke kulture Rijeka)

15:45 – 16:00 Zaključak i umrežavanje sudionika

 

Be Well and Green when digital je projekt iz Erasmus+ programa čiji je nositelj Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek. Projekt je to koji odgovara akcijskom tipu – Kooperacije partnera u školama iz područja školskoga obrazovanja i traje 24 mjeseca. Partnerski konzorcij čine: Nacionalno tehničko sveučilište u Ateni (Grčka), Centar tehničke kulture Rijeka (Hrvatska), Sveučilište u Beču (Austrija) te Future Needs Management Consulting Ltd. (Cipar).

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content