Istražimo zajedno svemir mogućnosti

ASAP

O projektu

Nasilje nad djecom i mladima i nasilje uopće veliki je problem suvremenog društva u čije je rješavanje potrebno uključiti sve dionike društva. Cilj projekta „ASAP – aktivni i sigurni ambasadori promjene“ pristupiti rješavanju problema nasilja i preventivnog djelovanja na nekoliko razina: kroz edukativne radionice, medijsku kampanju te osposobljavanjem volontera za izravan rad sa žrtvama nasilja.

Kroz nekoliko vrsta edukativnih radionica radit će se s različitim skupinama korisnika – djecom i mladima iz sustava socijalne skrbi, njihovim roditeljima i/ili skrbnicima, mladim volonterima, te djecom i mladima općenito.

Preventivno će se djelovati kroz sljedeće aktivnosti: (1) edukacija o prevenciji nasilja, (2) edukacija volontera i volonterski rad na SOS telefonu za žrtve nasilja grada Rijeke, (3) informatičko-kreativna radionica izrade računalne igrice i (4) medijska radionica.

Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a zajednički provode CTK Rijeka (nositelj), Centar za socijalnu skrb Rijeka, Društvo za kibernetiku psihoterapije i SOS telefon – grad Rijeka.

Donatori

Partneri

VIJESTI

Development Lab
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Kroz projekt pomažemo nastavnicima steći potrebno znanje i iskustvo vođenja STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije kako bi mogli svojim učenicima na inovativan način približiti STEM i zainteresirati ih za razvoj STEM karijera.
DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Radimo na podizanju svijesti mladih djevojaka o rodnim predrasudama i stereotipima, razvijamo znanje o rodnoj ravnopravnosti i njenoj važnosti te pružamo pozitivne primjere i praktična iskustva iz STEM područja.
SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
U sklopu projekta osmišljavamo i razvijamo aktivnosti koje se bave temama iz prirodnih predmeta, matematike i računarstva temeljene na učenju kroz igru za učenike na svim razinama obrazovanja.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content