Istražimo zajedno svemir mogućnosti

ASAP

O projektu

Nasilje nad djecom i mladima i nasilje uopće veliki je problem suvremenog društva u čije je rješavanje potrebno uključiti sve dionike društva. Cilj projekta „ASAP – aktivni i sigurni ambasadori promjene“ pristupiti rješavanju problema nasilja i preventivnog djelovanja na nekoliko razina: kroz edukativne radionice, medijsku kampanju te osposobljavanjem volontera za izravan rad sa žrtvama nasilja.

Kroz nekoliko vrsta edukativnih radionica radit će se s različitim skupinama korisnika – djecom i mladima iz sustava socijalne skrbi, njihovim roditeljima i/ili skrbnicima, mladim volonterima, te djecom i mladima općenito.

Preventivno će se djelovati kroz sljedeće aktivnosti: (1) edukacija o prevenciji nasilja, (2) edukacija volontera i volonterski rad na SOS telefonu za žrtve nasilja grada Rijeke, (3) informatičko-kreativna radionica izrade računalne igrice i (4) medijska radionica.

Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a zajednički provode CTK Rijeka (nositelj), Centar za socijalnu skrb Rijeka, Društvo za kibernetiku psihoterapije i SOS telefon – grad Rijeka.

Donatori

Partneri

VIJESTI

DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2

O projektu Agenda 2030 Ujedinjenih naroda navodi rodnu ravnopravnost kao jedan od svojih ciljeva, ali rodne razlike i dalje postoje u svakoj zemlji. Unatoč napretku u nekim područjima, niti jedna zemlja nije postigla istinsku rodnu ravnopravnost – dok žene u svijetu stječu 53% STEM sveučilišnih diploma, one čine samo 29% STEM radne snage, a samo […]

SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2

O projektu Nakon završetka školovanja učenici često nemaju dostatnu razinu matematičke, prirodoznanstvene i digitalne pismenosti, a sve ove željene vještine i kompetencije razvijaju se aktivnostima koje zahtijevaju računalno razmišljanje učenika. Računalno razmišljanje je složeni proces koji se uči, stoga je poželjno djecu uključivati u aktivnosti koje potiču računalno razmišljanje već u predškolskom uzrastu te postepeno […]

po-RI-look-digital edition_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Drugo izdanje naše inicijative mladih Po-RI-look u kojoj smo zajedno s mladima stvarali mobilnu aplikaciju – višejezični vodič po gradu Rijeci.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content