Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Projekti

S partnerima iz Austrije, Cipra i Grčke gradimo svijest za zdravije i odgovornije korištenje digitalnih tehnologija među učenicima i profesorima.

Više

Već 20 godina kroz naš najdugovječniji program radimo s darovitim informatičarima, matematičarima i robotičarima te svake školske godine nudimo bogat program STEM radionica za djecu i mlade iz cijele županije.

Više

S europskim partnerima potičemo mlade na kritičko promišljanje o važnosti, odgovornosti i moći njihovog glasa u medijskom prostoru.

Više

Dio smo mreže koja djeluje s ciljem razvoja digitalne pismenosti u Hrvatskoj kroz istraživački rad i izradu smjernica za donositelje odluka.

Više

Želiš volontirati, studirati ili raditi u zemljama EU? Javi nam se, znamo puno o prilikama koje ti se nude.

Više

Rijeka po mjeri mladih. Zašto ne? Pridruži nam se da bude i po tvojoj mjeri.

Više

S 19 partnera iz Belgije, Hrvatske i Slovenije, kroz istraživački rad i inovacije, radimo na jačanju kapaciteta Zapadne Slovenije i Jadranske Hrvatske.

Više

Kralj ljeta na Školjiću znači šušur djece, mladih i odraslih koji kroz neformalne radionice istražuju tehniku, informatiku, robotiku, multimediju...

Više

Zajedno s još 4 udruge osnažili smo se za provedbu i razvoj edukativnih programa, volonterskih programa te direktan rad s korisnicima, a u tu svrhu razvili smo i edukativni kit.

Više

Povećavamo mogućnosti za zapošljavanje mladih osoba u NEET statusu s područja Primorsko-goranske županije kroz aktivnosti podrške, aktivacije i obrazovanja.

Više

Kroz radionice, znanstvene sajmove i popularizacijske aktivnosti osvještavamo javnost o važnosti STEM edukacije i podižemo razinu prirodoznanstvene pismenosti kod djece i mladih.

Više

Naš centar okuplja mlade s područja Primorsko-goranske županije u edukativnim, informativnim i savjetodavnim aktivnostima kroz koje se jačaju njihovi osobni i profesionalni kapaciteti.

Više

U suradnji s partnerima doprinosimo agilnosti organizacija da se suoče s kriznim situacijama te da svojim korisnicima ponude kvalitetne programe u online okruženju.

Više

S partnerima iz sedam hrvatskih županija jačamo kapacitete i populariziramo STEM među djecom, mladima i građanima te otvaramo neke nove prostore i mogućnosti za sve zainteresirane za STEM.

Više

Kroz inkluzivnu informatičku i tehničku edukaciju omogućavamo stvaranje boljih životnih i poslovnih prilika za pripadnike ranjivih skupina.

Više

Posljednji utorak u mjesecu posvećujemo poboljšanju digitalne pismenosti naših starijih sugrađana.

Više

Kroz partnerstvo odgovaramo na potrebe osoba s Down sindromom u kriznim situacijama te doprinosimo razvoju naše zajednice krojenom prema potrebama osoba s poteškoćama u razvoju.

Više

Završeni projekti

Doprinosimo rješavanju problema nasilja i preventivno djelujemo kroz edukativne radionice, medijsku kampanju te osposobljavanje volontera za izravan rad sa žrtvama nasilja.

Više

Projekt u sklopu kojega razvijamo i provodimo program brzog osposobljavanja za Junior Developere temeljen na potrebama regionalnih IT poslodavaca.

Više

Učimo mlade važnosti globalnog građanstva kroz metodologiju digitalnog pripovijedanja.

Više

Širimo crowddreaming metodologiju među srednjoškolcima kako bismo ih potaknuli na istraživanje europskih vrijednosti, kulturnog nasljeđa, zajedničke povijesti, interkulturnog dijaloga i socijalne inkluzije.

Više

Razvili smo digitalni alat za učenje o klimatskim promjenama koji će pružiti znanje, podići svijest o održivosti okoliša i promicati digitalnu pismenost među osnovnošklocima.

Više

Razmjena dobrih ideja i praksi za uključivanje građana u širenje i brigu o kulturnoj baštini na međunarodnoj razini.

Više

Umrežavanje i zajedničko zagovaranje organizacija civilnog društva radi utjecanja na pozitivne društvene promjene u području digitalnog uključivanja i obrazovanja.

Više

Osmislili smo i pilotirali inovativnu metodologiju koja spaja proširenu realnost i muzeje!

Više

Portal Rijeka IN mjesto je na kojem naši polaznici i volonteri objavljuju sadržaje u različitim formatima te pritom stječu znanja i iskustva iz prakse u e-novinarstvu.

Više

Strateško partnerstvo nastalo s ciljem korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u rješavanju problema nezaposlenosti mladih.

Više

Dezinformacijama i fake newsu - kažemo NE! Zajedno s partnerima razvili smo trening za sve koji to isto žele.

Više

Poticanje mladih iz Rijeke i okolice na uključivanje i kreiranje kulturnih sadržaja s naglaskom na projekt Rijeka 2020 – europska prijestolnica kulture.

Više

Pomažemo učenicima da od svojih prvih školskih dana matematiku ne vide kao bauk, već da shvate njenu primjenu i važnost za svakodnevni život.

Više

Naš Klub za žene mjesto je razmjene ženskih iskustava, znanja i vještina, sve uz zabavu i ugodno druženje.

Više

Projekt kojem je cilj utjecati na smanjenje pojave svih oblika nasilja u partnerskim odnosima mladih.

Više

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje nastalo je s ciljem okupljanja svih dionika koji definiraju, stvaraju i provode politike lokalnog zapošljavanja na području Primorsko-goranske županije.

Više

Povezujemo mlade i donositelja odluka da zajedno razvijaju i surađuju u provedbi Programa za mlade.

Više

Projekt namijenjen mladima do 20 godina koji žele svoje slobodno vrijeme iskoristiti za učenje o ljudskim pravima i građanstvu kroz različite oblike rada te napraviti svoje prve korake u novinarstvu.

Više

Višegodišnji projekt namijenjen mladim nezaposlenim osobama s ciljem stjecanja vještina i znanja koji su prepoznati kao konkurentni na tržištu rada.

Više

Strateško partnerstvo kojemu je cilj povećati motiviranost mladih da se uključe u programe obrazovanja iz STEM područja korištenjem STE(A)M metodologije.

Više

Sudionici iz sedam europskih zemalja ovim su se projektom povezali kroz teme formiranja lokalnih i europskih identiteta, građanstva i povijesti.

Više

Razvijamo metodologiju i istražujemo novi spektar aktivnosti na područjima suradnje, mentoriranja i razvijanja odnosa s privatnim IT sektorom kako bi se što više žena uključilo u njega.

Više

Inicijativa mladih provedena s ciljem poticanja mladih da aktivno promišljaju svoj grad kroz upoznavanje s bogatom riječkom poviješću i kulturnim naslijeđem.

Više

Drugo izdanje naše inicijative mladih Po-RI-look u kojoj smo zajedno s mladima stvarali mobilnu aplikaciju – višejezični vodič po gradu Rijeci.

Više

Raznovrsne radionice iz područja informatike i tehničke koje se provode tijekom trajanja proljetnih školskih praznika.

Više

Projekt koji učenicima članovima školskih zadruga omogućuje edukaciju u polju poduzetništva, novinarstva i informatike, sve s ciljem poboljšanja rada njihovih učeničkih zadruga.

Više

Kroz razvoj online platformi za učenje mladi se upoznaju s konceptom otvorenih podataka i načinima kako ih iskoristiti u svrhu poboljšanja zajednice.

Više

Uključivanje mladih u preventivni program suzbijanja ovisnosti aktivnim uključivanjem u razvoj zajednice.

Više

Obrazovanje učenika srednjih škola za zadružno poduzetništvo.

Više

Razmjena mladih na kojoj su sudionici iz pet europskih zemalja učili o društvenom poduzetništvu, razvijali poslovni plan te naučili kako napraviti film i održavati Internet stranicu.

Više

Unaprjeđenje digitalnih vještina i kompetencija mladih s manje mogućnosti kroz suradničke obrazovne aktivnosti temeljene na SH metodologiji zajedničkog stvaranja.

Više

Kroz šetnje, vodstva i tematska predavanja riječkih stručnjaka zainteresirani građani upoznaju se s povijesnim, kulturološkim i umjetničkim vrijednostima grada Rijeke.

Više

Opremili smo nezaposlene mlade osobe s poduzetničkim i informatičkim znanjima te komunikacijskim vještinama.

Više

Stvaranje preduvjeta za ekonomsku nezavisnost i deinstitucionalizaciju žena žrtava nasilja u tri hrvatske županije kroz psihološko savjetovanje, obrazovanje te zapošljavanje.

Više

Strateško partnerstvo koje istražuje potrebu za umrežavanjem organizacija koje rade na jačanju žena u digitalnom dobu.

Više

Razvili smo online platformu za radnike s mladima na kojoj oni mogu učiti kako bolje komunicirati s mladima ili donositeljima odluka u području mladih, kao i online alatima koji im pritom mogu pomoći.

Više

Tečajevi, radionice i edukacije za djecu i mlade tijekom zimskih školskih praznika.

Više
Skip to content