Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Prijavite se na besplatni informatički tečaj

23. rujna 2020.

Danas je teško biti ravnopravni sudionik u društvu ukoliko ne koristite računalo ili ako se ne znate spojiti na Internet. Upravo s ciljem da povećamo broj digitalno pismenih osoba već 15 godina u suradnji sa Zavodom za informatičku djelatnost Grada Rijeke provodimo informatički tečaj za umirovljenike, umirovljene hrvatske branitelje, korisnike socijalnog programa Grada Rijeke, osobe s invaliditetom i kućanice starije od 55 godina s prebivalištem na području grada Rijeke.

Teme kojima ćemo se baviti na tečaju su sljedeće: korištenje računala, osnove obrade teksta te korištenje interneta i njegovih mogućnosti. Planirano je održavanje tečaja za osam grupa, a prve dvije grupe počinju s predavanjima od ponedjeljka, 28. rujna. Tečaj traje dva tjedna, a održava se svakog radnog dana (2 školska sata dnevno) u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, prizemlje). O početku rada i terminu njihove grupe, polaznici će naknadno biti telefonski obaviješteni.

Prijaviti se na tečaj možete pozivom na broj 051/327-155 svakog radnog dana od 8 do 16 sati.

Osobe koje nakon zaključenja prijava budu izabrane kao potencijalni kandidati, prilikom upisa u tečaj trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju (dokaz statusa). i.

Dokumentacija koju treba priložiti prilikom upisa:

  • umirovljenici moraju priložiti odrezak od mirovine,
  • osobe s invaliditetom jedno od navedenih rješenja: rješenje nadležnog tijela o invaliditetu; rješenje nadležnog tijela o pravu na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad;  rješenje o pravu na novčanu naknadu za tjelesno oštećenje; rješenje o pravu na osobnu invalidninu i nalaz specijalističkog pregleda o postojanju tjelesnog oštećenja; članska iskaznica udruge osoba s invaliditetom ili teže bolesnih osoba,
  • branitelji moraju priložiti potvrdu nadležnog tijela o statusu branitelja/stradalnika rata,
  •  korisnici socijalnog programa Grada Rijeke moraju priložiti rješenje o ostvarivanju prava iz Odluke o socijalnoj skrbi,
  • kućanice (dobna skupina 55 godina i više) moraju donijeti potvrdu HZZO-a za osiguranu osobu člana obitelji osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju.

 

Napominjemo kako se tečaj provodi uz praćenje svih epidemioloških mjera i uputa – prostor se čisti prije i nakon svake grupe, polaznici sjede na preporučenom razmaku, radi se u manjim grupama, dezinfekcijska sredstva su na raspolaganju, a svim polaznicima preporučamo da drže razmak za vrijeme radionica, redovito peru/dezinficiraju ruke te nose zaštitnu masku.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content