Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Održano maketarsko natjecanje KOŠ NOG

5. listopada 2020.

U subotu, 26. rujna,  u  Edukacijsko-izložbenom prostoru Centra tehničke kulture Rijeka održano je natjecanje maketara i modelara KOŠ NOG. Sudjelovalo je 32 natjecatelja, od čega 30 seniora i dva juniora.

Natjecanje ne poznaje dobne granice, pa je tako u konkurenciji seniora najstariji natjecatelj takmičio sa 73 godine, dok u konkurenciji juniora sa 7 godina.  Takmičili su se u sklopu maketarskih udruga ili samostalno u izradi maketa brodova, aviona, tenkova i željeznica.

Najviše prijavljenih natjecatelja dolazilo je iz Primorsko-goranske županije (Rijeka, Krk, Opatija, Matulji, Kraljevica, Lovran, Kostrena, Bakarac i Crikvenica), a prisustvovali su i natjecatelji iz drugih hrvatskih gradova – Zagreba, Delnica, Pule i Vinkovaca.

Ukupno je izloženo 140 maketa od strane šest maketarskih klubova koje su raspoređene prema kategorijama. Ocjenjivačka komisija je podijelila zlatno, srebrno i brončano odličje u 17 kategorija izložbenih maketa. Pored natjecateljskih maketa, dodijeljene su specijalne nagrade maketarima koji su izrađivali makete domovinske povijesti iz 7. stoljeća.

U sklopu natjecanja održani su i susreti maketarskih klubova, te seminari koji je održao Hrvatski savez brodomaketara na temu širenja zajednica brodomaketara i brodomaketarskih udruga.

KOŠ NOG je skraćenica od KO je Što Napravio Ove Godine, a cilj natjecanja/izložbe je pokazati makete koje su nastale ove godine bez obzira na to jesu li one završene, spremne za natjecanja ili ne.  Natjecanje je organizirao Maketarski klub Zeppelin u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka, Hrvatskim savezom brodomaketara uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content