Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Vjerujući da treba širiti pristup alatima stvaralaštva, osobito onima koji uključuju nove tehnologije, odlučili smo iskoristiti svaku priliku koja nam omogućuje da stvorimo društvo koje razumije, prihvaća i stvara jednake prilike za sve svoje građane. Započeli smo projekt stvaranja zajedničkog prostora, dvije godine smo aktivno prikupljali sredstva za adaptaciju i opremanje i došao je trenutak da svima otvorimo vrata našeg Laboratorija znanja 2019. godine.

Laboratorij znanja je mjesto okupljanja svih zainteresiranih članova zajednice koji žele biti u kontaktu s novim tehnologijama, pratiti napredak istih, te razumjeti njihovu svrhu i primjenu u svakodnevnom životu. U njemu ćemo istraživati nove ideje, stvarati, povezivati se sa stručnjacima iz akademskog i poslovnog svijeta te drugim članovima zajednice istih ili sličnih interesa. U njega su pozvani svi oni koji žele ojačati svoja informatička i tehnička znanja i vještine te, posljedično, postati konkurentniji na tržištu rada i uključeniji u svoju zajednicu. 

Laboratorijem znanja želimo povezati i potaknuti na suradnju organizacije iz javnog, civilnog i poslovnog sektora te zainteresirane pojedince koji djeluju u STEM području na mjestu koje, zahvaljujući svojom opremljenošću i stručnim kadrom, omogućuje zajedničko osmišljavanje i realizaciju ideja za dobrobit lokalne zajednice.

Svi zainteresirani imat će priliku koristiti Laboratoriji znanja kroz različite projekte i programe Centra i partnerskih organizacija, ali i dobiti priliku za osmišljavanje i razvijanje ideja za nove inicijative, suradnje i projekte.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na mail laboratorijznanja@ctk-rijeka.hr

Laboratorij znanja su svojom donacijom podržali: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Hrvatska za djecu, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, INA d.d. i ACI d.d.. 

Skip to content