Istražimo zajedno svemir mogućnosti

ICDL Poslovni program

ICDL Poslovni moduli nadopunjuje vještine stečene u Početnom ICDL programu. ICDL Poslovni moduli će vam omogućiti razvijanje vještina u području znanja koji su prikladni za vaš svakodnevni život ili poslovne potrebe.

ICDL Poslovni program, namijenjen je onima koji žele usavršiti znanje iz određenih poslovnih područja, a sastoji se od 4 obvezna plus 2 izborna modula.

Obvezni moduli:

 1. Osnove računala
 2. Osnove komunikacija
 3. Pisanje i obrada teksta
 4. Tablični proračuni

Izborni moduli:

 1. Prezentacije
 2. Baze podataka
 3. Informatička sigurnost
 4. Online suradnja
 5. Planiranje projekata
 6. WEB Dizajn
 7. ICDL u školama
 8. Računarstvo
 9. Informacijska pismenost

 

Izrada prezentacija

Ovaj modul definira poznavanje prezentacijskih alata na računalu te će vas naučiti obavljanju zadataka kao što su kreiranje, formatiranjeizmjena i priprema prezentacije koristeći različite izglede za prikaz i ispis.

Baze podataka

Ovaj modul razvija radne vještine što će vam omogućiti razumijevanje osnovnih pojmova baza podataka i njihovo korištenje. To uključuje kreiranje i mijenjanje tablica, upite, obrasce i izvještaje te kako naučiti kreirati odnose između tablica za dobivanje raznih informacija koristeći upite i ostale alate.

Web dizajn

Modul pridonosi razumijevanju kreiranja, objavljivanja, uređivanja, dizajniranja te održavanja web stranica objašnjavajući osnove na jednostavan način. Modul će vam omogućiti stjecanje širokog spektara znanja o web dizajnuod osnova HTML-a do interaktivnih slika.

Planiranje projekata

Modul je razvijen kako bi omogućio korisniku računala korištenje softvera za upravljanje projektima od pripreme, izrade i praćenja projekata, uključujući planiranje i upravljanje vremenomtroškovimazadacima i resursimaTe vještine mogu se primijeniti za osobne ili poslovne potrebe.

Informatička sigurnost

Modul je razvijen kako bi omogućio korisniku računala (pojedincu i organizaciji) zaštititi sebe i svoju organizaciju  zbog sve češćih sigurnosnih prijetnji prilikom korištenju ICT-a što uključuje i siguran rad na Internetu.

Online suradnja

Stjecanjem vještina u korištenju modula naučit ćete učinkovito surađivati s drugim korisnicima na udaljenim projektima za osobne ili poslovne potrebe. Modul sadrži koncepte i vještine koje se odnose na postavljanje i korištenje online kolaborativnih alata, kao što su pohranjivanje podataka, produktivnost aplikacija, kalendara, društvenih medija, web sastanaka, mjesta za učenje te vas uvodi u svijet mobilnih tehnologija.

Računarstvo

Modul Računarstvo definira osnovne pojmove i vještine koje se odnose na sposobnost računalnog razmišljanja i kodiranja (programiranja) pri izradi jednostavnih računalnih programa.

ICDL u školama

Modul definira znanja i vještine koje se odnose na pedagoški učinkovitu uporabu ICT-a za podršku i poboljšanje nastave, učenja i ocjenjivanja u učionici.

Digitalni marketing

Modul definira bitne koncepte i vještine vezane uz osnove digitalnog marketinga.

Informacijska pismenost

Modul definira bitne koncepte i vještine vezane uz prepoznavanje, pretraživanje, vrednovanje, organiziranje i komuniciranje online informacija.

Nakon položenih 6 modula polaznik dobiva ICDL Poslovnu diplomu.

Ovlaštenu literaturu možete pronaći na Internet stranicama Hrvatskog informatičkog zbora.

Skip to content