Istražimo zajedno svemir mogućnosti

CTK Rijeka traži pojačanje!

21. veljače 2024.

Centar tehničke kulture Rijeka u potrazi je za profesorom/icom politehnike i/ili informatike za osmišljavanje i provedbu neformalnog obrazovanja s djecom, mladima i odraslim osobama na području informatike i robotike. Ako niste profesor/ica, ali imate ostale kvalitete i mislite da dijelite naše vrijednosti, javite se!

U CTK Rijeka vjerujemo da svi trebaju moći autonomno i sigurno koristiti tehnologiju koja je dio našeg svakodnevnog života. Stoga kroz naše programe neformalnog obrazovanja pružamo priliku svima da steknu osnovna znanja i vještine i budu u korak s trendovima. Bježimo od stereotipa – ne vjerujemo da se nešto ne može, ne smije, ne treba. Sigurni smo i svaki dan dokazujemo da STEM i IT znanja i vještine mogu i moraju imati svi. U svom radu nismo zaboravili nadarene. Okupljanjem nadarene djece i mladih u aktivnostima, u kojima oni imaju vlastitu autonomiju ali i stalnu podršku mentora, omogućujemo im da istraže svoje vlastite mogućnosti. Pri svakom našem djelovanju (inicijativi, akciji, projektu…) ne zaboravljamo da svi imamo velik utjecaj na društvo u kojem živimo i djelujemo. Danas, ali i u budućnosti. Stoga pri svakom našem djelovanju potrebama lokalne zajednice su nam u fokusu.

U svom radu osmišljavamo nove metode i razvijamo nove alate stoga će kandidati/kinje imati priliku dalje se razvijati i učiti u područjima od interesa, kako vlastitih tako i onih potrebnih za daljnji razvoj lokalne zajednice.

Stoga radno mjesto profesora/ica politehnike i/ili informatike obuhvaća sljedeće poslove:

  1. Razvoj neformalnih metoda rada na području informatike i robotike
  2. Osmišljavanje radionica, makeathona, hackathona i kampova
  3. Osmišljavanje cjelogodišnjeg rada sa djecom i mladima
  4. Osmišljavanje i izradu obrazovnih materijala
  5. Praćenje trendova i nabavu opreme za aktivnosti
  6. Osmišljavanje novih alata
  7. Provedbu radionica, makeathona, hackathona i kampova
  8. Provedbu cjelogodišnjeg programa rada s darovitima
  9. Uključivanje u razne inicijative i natjecanja na lokalnoj, nacionalnoj i Europskoj razini

 

Idealan kandidat/kinja je samostalan/na, inovativan/na i kreativan/na u organizaciji i provedbi obrazovnih programa, poznaje neformalne metode rada te voli prenositi svoja znanja, ali i učiti od drugih. Spreman/na je u rad uvoditi nove alate i tehnologije koje su dostupne na tržištu, ali i razvijati vlastite. Proaktivan/na je i preuzima inicijativu te odgovorno pristupa poslu i zadacima. Poželjno je i da poznaje alate za obradu materijala, programiranje, izradu i održavanje internet stranica, održavanje hardware-a i IT opreme.

Radno vrijeme prilagođava se potrebama provedbe radionica, budući da se radionice organiziraju u vrijeme kad korisnici nisu u školi ili na poslu. Radni tjedan traje od ponedjeljka do subote.

Visina plaće ovisi o prethodnom iskustvu i znanju kandidata/kinje.

Svoju prijavu sa životopisom, opisom prethodnog iskustva i motivacijom za rad u CTK Rijeka pošaljite na projekti@ctk-rijeka.hr do 29. veljače 2024. godine.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content