Istražimo zajedno svemir mogućnosti

28. Državno natjecanje brodomaketara i izložba maketa brodova “Rijeka 2023”

3. listopada 2023.

Rijeka je i ove godine domaćin Državnog natjecanja brodomaketara! Od 9. do 20. listopada 2023. godine u Rijeci će boraviti najbolji hrvatski brodomaketari koji će po 28. put uveličati Državno natjecanje brodomaketara, kao i 15. Hrvatsku ocjensku izložbu maketa brodova „Rijeka 2023“. Svi zainteresirani moći će pogledati izložbu u Kući brodova – edukacijsko-izložbenom prostoru u Rijeci na adresi Strossmayerova 13B, gdje će se izložiti neke od najboljih maketa brodova Hrvatske, ali i svijeta.

Na ovogodišnje Državno natjecanje brodomaketara, koje se održava prema nacionalnim pravilima (ocjenjuju se isključivo makete tradicionalnih hrvatskih bodova i brodica), stiže dvadesetak maketa koje su izrađivali brodomaketari iz cijele Hrvatske. Ovogodišnje Državno natjecanje brodomaketara dodjeljivat će  brončana, srebrna i zlatna odličja za najbolje makete, te prijelazni pehar za apsolutno najbolju maketu natjecanja. Isto tako, publika će na ovom Državnom natjecanju također imati priliku ocijeniti makete i dodijeliti nagrade za one najbolje – brončano, srebrno i zlatno odličje.

Izložba maketa brodova „Rijeka 2023“  za posjetitelje će biti otvorena od 9. do 19. listopada, radnim danom od 10:00 do 18:00, a subotom od 10:00 do 15:00 sati.

 

Organizatori natjecanja i izložbe su Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka, a Hrvatska zajednica tehničke kulture je suorganizator. Državno natjecanje brodomaketara financijski podupiru Hrvatska zajednica tehničke kulture, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content